17 °C, Budapest
17 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
18°
Kedd
17°
2020.09.19. szombat, Vilhelmina

Netpincér

NetPincér.hu a Viala Kft. tulajdonában lévő online ételrendelési portál. Célja, hogy összegyűjtse a házhoz szállítást kínáló éttermeket és a rendelők számára minél egyszerűbbé tegye az ételrendelést.

A NetPincér.hu-t 1999-ben kollégiumi vállalkozásként indította el Csontos Zoltán és Perger Péter. Kezdetben Magyarországon indult el a szolgáltatás, majd 2003-tól Európa több országában is megjelentek. Jelenleg Magyarországon és Ausztriában – NetKellner.at – működtetnek weboldalt. Az online kereskedelem piacán egykor úttörőnek számító vállalkozás mára piacvezetővé vált Magyarországon.

Az Igazságügyi Minisztérium nyilvános adatbázisa szerint a vállalat nettó árbevétele 2013-ban 6 százalékkal 455,2 millió forintra emelkedett 2012-es évhez képest. Mérleg szerinti eredménye 2013-ra ugyanakkor több mint 90 százalékkal, 2,6 millió forintra esett egy év alatt.

A mérleg szerinti eredmény csökkenésének oka az volt, hogy a tulajdonosok a 132,6 millió Ft adózott eredményből 130 millió forint osztalékot felvettek. Az adózott eredmény nagysága pedig az előző évhez hasonló volt, és ez mutatja a cég töretlen sikerességét. A cég 2014-ben napi közel 10000 rendelést közvetített és évi mintegy 6 milliárd forint forgalmat bonyolított.

2014. decemberében jelentették be, hogy a Foodpanda felvásárolta a NetPincért, több más Közép- és Délkelet-Európában működő ételszállítási céggel egyetemben. A vállalat Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Montenegróban felvásárolta a Donesit, míg Horvátországban a Pauza cégeket, tovább erősítve a vállalt pozícióját a közép-kelet-európai régió hat országában.

További részletek
Összes Népszerű
Online evés-ivás
Netpincér
Online evés-ivás
Netpincér
Online evés-ivás
Netpincér
Online evés-ivás
Netpincér
További anyagok
Ha szeretnéd beágyazni ezt a gyűjtést az oldaladra illusztrációként, akkor másold be ezt a kódot.
Szélesség

Magasság