11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
12°
Holnapután
17°
Kedd
19°
2020.04.04. szombat, Izidor
vg.hu
VG
A főváros zöldstopot rendelt el a Városligetben – reagált Baán László miniszteri biztos.
Egyedi, Északkelet-Magyarország nemzeti, gazdasági és kulturális övezetre irányuló komplex fejlesztési megoldásokra van szükség.
Az egyetemeken általában 30 százalék körüli a lemorzsolódás aránya, ugyanakkor ez a mutató az informatikai szakokon bőven 45 százalék felett van.
A Magyar multi program keretében 50 hazai kkv juthat csaknem 15 milliárd forint fejlesztési forráshoz idén.
Gazdasági együttműködésben északkelet-magyarországi megyék, cél a fejlődés és a sikeresség.
Az EB jelentésében elismerte a bérek növekedését, amelyben nagy szerepet játszott a minimálbér és a garantált bérminimum folyamatos emelkedése.
Az informatikai és telekommunikációs ipar, valamint az infokommunikációs technológiák meghatározó szerepet töltenek be a modernkor energiaiparában.
Li azt állítja, hogy a műholdjai nagy előrelépést jelentenek majd az önvezető járműiparban és pontos navigációs rendszert tesz lehetővé.
Az ABB februárban jelentette be, hogy 2020 végén bezárja ózdi gyárát, ami mintegy 1200 munkahelyet érint.
Az Egyezmény olyan vezető vállalatokat, civil szervezeteket és kormányzatokat tömörít, akik 2025-ig vállalják a közös célok megvalósítását.
A Zöld Busz Program azért is fontos, mert a klíma és a természet védelme mellett a magyar buszgyártás megerősítését is szolgálja.
A GAN nemzetközi hálózata globális hozzáférést biztosít a startupoknak a nemzetközi fejlődéshez szükséges kapcsolati és pénzügyi tőkéhez.
Az első extratávoli űrutazásokat 2021 végére, legkésőbb 2022-re ígérik.
A programmal a Hiventures a női vállalkozások térnyerését akarja segíteni, ugyanis a tőkebefektető társaság portfóliójában is rendkívül alacsony a nők száma.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium hétvégére feloldja a kamionstopot az akadálytalan áruellátás érdekében.
A 7. Venture Capital Summit neves nemzetközi és hazai előadói tudják, és el is mondják, hogy mi a teendő, ha a befektető akkor is nyerni akar, amikor ...
A piaci szereplők és az intézmények is felkészülhetnek a kutatás-fejlesztési és innovációs források minél nagyobb arányú lehívására.
Kkv-kra szabott szélturbinákat fejleszt az új magyar startup.
Tíz sikeres esztendő után új kihívásokkal kell szembenéznie a magyar gazdaságnak – mondta Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
Magyarország erősnek számít a járműiparban, az egészségiparban, a kreatíviparban és az IT-ben.
A LogMeIn megalapítása óta olyan eszközökön dolgozik, amelyekkel támogatja az emberek helytől független munkavégzését.
A programban több mint 1200 iskola 217.664 diákja vett rész kereken 12.000 órán, 900 önkéntes közreműködésével.
Az IndyCard szándéka szerint az azonnali fizetési rendszerben lennének elszámolva a tranzakciók.
Az alakuló konzorcium célja egy olyan terápiás készítmény létrehozása, amely a fertőzöttek szervezetében semlegesíti a vírust.
Az elkövetkezendő időszakban a fuvarozó vállalatok jelentős felelősségvállalására és józanságára van szükség.
A Világgazdaság értesülései szerint kedden fordulat várható Oroszországban az új hosszú távú magyar–orosz gázimportszerződés kapcsán.
Ha szükséges, díjmentes kölcsönzéssel is biztosítják az otthoni tanulás és munkavégzés feltételeit.
A fertőzés jeleit nem mutató járművezetők az indokolt elővigyázatossági követelmények betartása és a hatóságok értesítése mellett munkába állhatnak.
A repülőgép egyebek mellett 86 lélegeztetőgépet, 100 ezer védőruhát, 100 ezer pár kesztyűt, 100 ezer tesztet és több, mint 3 millió orvosi maszkot hozott.
A rendszer segítségével időpontfoglalási és távoli sorban állási lehetőséget biztosít ügyfelei számára.
Ez kiemelt jelentőségű a magyar gazdasági életben, ezzel versenyelőnyt szerezhetünk azokhoz az országokhoz képest, ahol még nem sikerült ...
Magyarország első virtuális tőkebefektetési piactere olyan magyar cégeknek nyújt lehetőséget, amelyek megoldást kínálnak a koronavírus-járvány okozta helyzetre.
Fél évvel ezelőtt meg az MNB Fintech stratégiája, s most először jelenteti meg a jegybank a FinTech és Digitalizációs jelentését.
Februárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 10,9, naptárhatástól megtisztítva pedig 11,3 százalékkal haladta meg az ...
Az első helyes jelentkezők alapján a legnépszerűbb képzési területek idén a gazdaságtudományi, a bölcsészettudományi és a műszaki szakirányok.
Még több cikk