20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
22°
Holnapután
25°
Kedd
23°
2020.08.15. szombat, Mária
vg.hu
VG
A megbeszélésen nagy hangsúlyt kapott az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak összefüggésében kezdeményezett közúti biztonsági program is.
A versenyképesség javítása érdekében az ITM bürokráciacsökkentő intézkedéseket dolgoz ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatai alapján.
György László hangsúlyozta, hogy júniusban már 12 ezerrel többen dolgoztak, mint januárban, és csak 30 ezerrel kevesebben, mint tavaly júniusban.
A hibridek gyártásának elindítása nemcsak a kecskeméti Mercedes-üzem életében, hanem a magyar járműiparban is fontos mérföldkő.
A bankoknak egyre nagyobb kihívást jelentenek a pénzügyi szolgáltatások piacára belépő új szereplők.
A következő öt évben összesen közel 30 milliárd forintos vissza nem térítendő állami támogatás jön.
Magyarország azon államok közé tartozik, amelyek úgy vélik, hogy a hidrogén nélkülözhetetlen eszköz a 2050-es éghajlat-semlegességi cél eléréséhez.
A várakozások szerint a mesterséges intelligencia használata 2030-ban már 14 százalékkal járul majd hozzá a magyar GDP-hez.
Egy hibrid meghajtású Vitara gördült le 3,5 milliomodikként a sorról Esztergomban, a Suzuki harmadik legnagyobb gyáregységében Japán és India után.
Négy fő kutatási-fejlesztési területen belül tervezetten 18 Nemzeti Laboratórium kialakítása kezdődik meg idén mintegy 14 milliárd forintból.
Önkormányzati diákmunkát több mint 18 ezren, a turizmus-vendéglátás területén 2 ezren, míg mezőgazdasági munkát közel 300 diák végez országszerte.
A gazdaságvédelmi akcióterv forrásainak közel fele már célba ért – mondta az innovációs és technológiai miniszter.
A szervezők célja, hogy összekössék az ötletgazdákat azokkal, akik megoldásokat keresnek a kialakult helyzetre.
A Startup Factory nyertesei a hazai startup-környezet fejlesztésére, a kezdő innovatív vállalkozók lehetőségeinek bővítésére fordítják a támogatást.
A life science applikációk piaca 2022-re várhatóan eléri a 8,9 milliárd dolláros értéket. A piacon szinte az összes technológiai óriáscég jelen van.
Varga Mihály három kis- és középvállalkozás vezetőjével írt alá támogatási szerződést.
A high-tech, illetve csúcstechnológia feltétele például a technológiai váltás, illetve a kutató-fejlesztőmérnökök alkalmazása.
2020-ban a sikeres felvételit tevők aránya elérte a 74 százalékot.
Ezzel több mint a duplájára növekszik a kutatóhálózat éves költségvetése, amelynek jelentős része kutatói béremelésre fordítható.
A cél: kimondottan a piacorientált kutatói utánpótlást támogatása.
Magyarország, és a legfontosabb exportpiacok kilátásai kedvezőek, de az egészségügyi védekezést fenn kell tartani – mondta az államtitkár.
A mentorprogram az NKFI szolgáltatási portfóliójának részeként a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból kerül finanszírozásra.
A foglalkoztatottság lassan állhat vissza a korábbi szintre, újra közbeszólhat a járvány.
Pályázati felhívást tesz közzé a szaktárca az egészségipari gyártók fejlesztése érdekében, ami része a 85 milliárd forintos fejlesztési koncepciónak.
Az érettségizettek a felsőoktatásban való továbbtanulás mellett piacképes szakmákat sajátíthatnak el a megerősített szakképzésben.
Az Európai Bizottság által ötmillió euróval támogatott szövetség tagja lett a BME.
A beruházást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert 412 millió forint támogatásból és saját forrásból valósították meg.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint rengeteg hallgatónak segített a nyelvvizsgamentesség.
Az e-autózás nagy kihívására, a megbízható, hosszú távú utazástervezésre kínál megoldást a Volteum applikációja.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint először kapják kézhez megemelt fizetésüket a szakképzésben oktatók.
A költségvetési kamattámogatásnak köszönhetően a képzési hitel a felsőoktatási Diákhitellel azonos kamatozás mellett lesz elérhető.
Szóba került a hatékony és biztonságos szállítás és tárolás, az innovációs lehetőségek vagy a kelet-európai térséget célzó exporttörekvések.
Eddig több mint 22 ezer munkahelyre nyújtottak be pályázatot közel 17 milliárd forint értékben.
A cég a projekt eredményeként integrált egészségügyi mérőeszközt ígér, amely hatékonyabbá teszi a népbetegségek kiszűrését.
A magyar kormány határozata alapján 2022-től a 25 ezer lakosúnál nagyobb városokban már csak emissziómentes autóbuszokat lehet üzembe helyezni.
Még több cikk