13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
20°
Holnapután
21°
Hétfő
12°
2020.09.25. péntek, Eufrozina
medicalonline.hu
MEDICALONLINE
A védekezés folytatásában a kormány figyelembe veszi a nemzeti konzultáció eredményét, de újabb országos lezárás lehetőségével már nem számol.
Az olasz–magyar kutatócsoport DLUB fejlesztése a fogyatékossággal élők terápiájának folyamatosságát támogatja a járvány időszakában és azon ...
Szeptemberben 35 milliárd forint értékben pályázati felhívást tesz közzé a szaktárca a hazai egészségipari gyártók fejlesztése érdekében.
A vírus okozta elváltozást is kimutatni képes CT-t adtak át Pécsett
A koronavírus-fertőzésre jellemző elváltozásokat is kimutatni képes képalkotó diagnosztikai berendezést adtak át a PTE-n.
Magyar kutatók kiderítették, hogy a kutyák agya – az emberekéhez hasonlóan – hierarchikusan dolgozza fel a beszédet, az intonációt alacsonyabb, az ...
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az emberiség élethossznövekedése miatt 2030-ra akár 40 millió új egészségügyi munkahelyre is ...
A Kreatív és a Vodafone Magyarország közös pályázatot hirdet Ready névvel, melynek célja, hogy támogassa azokat a vállalkozásokat és ...
21 tagú uniós COVID-projekt indul az európai gyártóipar és beszállítói láncok rugalmasságának növelésére, a létfontosságú orvosi eszközökre ...
Az Európai Onkológiai Misszió reményt ad a rák elleni küzdelemben – mondta a Magyar Nemzetnek Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.
A 2020. évi Tématerületi Kiválósági Program keretében 27 tudományos intézmény kap támogatást 43,9 milliárd forint értékben.
A kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a várható korlátozásokról.
A NOVOFER Alapítvány ezúton teszi közzé felterjesztési felhívását, amely a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon.
Ecsedi Boglárka hat hétig részt vett a Bécsi Orvostudományi Egyetemen folyó tudományos projekt kutatómunkájában.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a koronavírus elleni védekezés részeként 25 kutatás-fejlesztési projekt támogatását biztosítja.
Több mint 320 kutató, kutatócsoport csaknem 11 milliárd forint támogatást kapott az NKFIH által meghirdetett alapkutatási pályázatokon.
A Times Higher Education (THE) 2020-as listáján a SE mellett – amely 31 helyet javított, így a 426. helyen áll – további hét magyar egyetem szerepel.
Az MTA elnöke kemény hangú tiltakozó levelet írt Palkovics László miniszternek egy olyan eset után, ami óriási felháborodást keltett, írja a 444.
Az ELTE kutatóinak részvételével kezdte meg munkáját a HumanE-AI-Net európai mesterséges intelligencia kiválósági hálózat.
A Semmelweis Egyetem Külső Klinikai Tömbje mellett álló tér ezentúl Hugonnai Vilma, az első magyar orvosnő nevét viseli majd.
Elszabadult, és megfékezhetetlennek tűnik a járvány, amelyet csak fokoznak a vírusról széles körben terjedő álhírek és tévhitek – mondta a ...
Négy nappal a kiszivárgása után választ kapott bíráló levelére Palkovics László minisztertől az MTA elnöke, közli a 444.
Megkezdődtek az egyeztetések az ITM és az MTA között az OTKA pályázati rendszerével kapcsolatos együttműködés részleteiről.
Még több cikk