26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
20°
Holnapután
26°
Szombat
29°
2019.06.19. szerda, Gyárfás
medicalonline.hu
MEDICALONLINE
Minél előbb le kell bontani az okosgyógyszerek befogadása előtti bürokratikus akadályokat annak érdekében, hogy – hasonlóan a környező országok ...
Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete három pontos javaslatcsomaggal támogatja a kormány korszerű egészségügyet és hatékony ...
Dr. Csermely Péter tudományos tevékenységét az elmúlt 15 évben a hálózatkutatás fedte le, előtte biokémikusként végzett kísérleteket.
Már rég nem a klónozás a trendi téma a kutatók körében, írja a Népszava.
A kutatóhálózat sorsa a legfontosabb témája a Magyar Tudományos Akadémia hétfőn kezdődött 191. közgyűlésének.
Huszonegy kutatót tüntettek ki az MTA 191. közgyűlésén hétfőn.
Május 27-ig beterjesztik az MTA átalakításához szükséges törvénymódosításokat a parlamentnek, mondta az ATV-nek az innovációs miniszter.
Május 27-ig beterjesztik az MTA átalakításához szükséges törvénymódosításokat a parlamentnek, mondta az ATV-nek az innovációs miniszter.
A MediKlaszter megállapodást írt alá egészségügyi iparági szereplőkkel, hogy segítse az innovatív orvostechnikai műszergyártást.
A teljes tárgylemezes digitális mikroszkóp képes olyan minták elemzésére, amire eddig csak az optikai mikroszkópok voltak alkalmasak.
A pitvarfibrilláló betegek kiszűrését támogató eszközt kapott 29 kardiológiai szakrendelés országszerte.
Novák Blanka egri egyetemi hallgató a Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyen IV. helyezést ért el USA-ban.
Dan Shechtman kémiai Nobel-díjas tudós a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ...
A minisztérium tartsa tiszteletben az MTA és a minisztériumi delegáltak közötti tárgyalások nyomán létrejött megállapodásokat, írja a hvg.hu.
A minisztérium tartsa tiszteletben az MTA és a minisztériumi delegáltak közötti tárgyalások nyomán létrejött megállapodásokat, írja a hvg.hu.
Új fórumot hoztak létre annak érdekében, hogy a hazai egészségügy szereplői kapcsolatokat építhessenek az innovációk bevezetéséhez.
Három magyar orvostechnológiai vállalkozás kapott lehetőséget, hogy bemutatkozzon a nürnbergi MedtecLIVE konferencián, írja a Gazdaság Portál.
Benyújtotta az Országgyűlésnek a hazai kutatás-fejlesztés és innováció intézményrendszerének és finanszírozásának átalakításához ...
Az NKFI Hivatal az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködve 2019. június 11-én szakmai fórumot szervez.
Data Marketing Day címmel félnapos minikonferenciát szervez a Kreatív a Nitro Sales Marketinggel közösen.
A német egészségügyi miniszter kijelentette, hogy a homoszexualitás nem betegség, ezért a megszüntetését célzó terápiákat be kell tiltani.
A kormány javaslatai fenyegetést jelentenek az akadémiai szabadságra és a kutatói autonómiára, mondta Lovász László, az MTA elnöke.
A széttagoltság megszüntetésével megvalósul a kutatás-fejlesztés és innováció egységes szerkezetű, teljesítményalapú finanszírozása.
A mobilalkalmazás segítségével azonosította be egy 3 éves kisfiúnál az agyhártyagyulladás-gyanús tüneteit egy gyermekgyógyász.
Helyre kell állítani a bizalmat a kutatóintézetek és a kormányzat között – szögezi le elemzésében a Professzorok Batthyány Köre.
A Pécsi Tudományegyetem 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központja a maga nemében egyedülálló intézmény az országban, írja a GyártásTrend.
Még több cikk