10 °C, Budapest
10 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2020.11.28. szombat, Stefánia
medicalonline.hu
MEDICALONLINE
A jó működés alapját a motivált munkatársak adják, akik magukénak érzik az egyetem céljait – vallja dr. Pavlik Lívia, a Semmelweis Egyetem új kancellárja.
A nők emlődaganatos megbetegedése a vezető halálokok közé tartozik Európában. Október 1-je a mellrák elleni küzdelem világnapja.
A SZTAKI kutatói is részt vesznek a Horizont 2020 AIDPATH nemzetközi projektben, melynek célja személyre szabott, CAR-T terápiák előmozdítása.
Megkezdődött a remdesivir hazai gyártása, és már üzemi léptékben készül a hazánkban előállított favipiravir is.
Elöregedő társadalmainkban a mostanihoz hasonló világjárványok fenyegetettségében prioritássá kell válnia annak, hogy integrált, minőségi ...
Az egészségügyiek jogállásáról szóló törvényről Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdezte a Telex.
Készen állsz a jövő megváltoztatására? Az EIT Health fiatal magyar innovátorok jelentkezését várja!
A kormány által kiemelt nemzetgazdasági jelentőségűnek minősített egészségipari szektor öt meghatározó szakmai szervezete fog össze.
A Mesterséges Intelligencia stratégia egyik kiemelt célja, hogy a magyar kkv-k termelékenysége 2030-ig mintegy 26 százalékkal nőjön.
Még az idén dönthet az EB a szegedi lézeres kutatóközpontot is működtető Európai Kutatási Infrastruktúra Konzorcium létrehozásáról.
Még az idén dönthet az EB a szegedi lézeres kutatóközpontot is működtető Európai Kutatási Infrastruktúra Konzorcium létrehozásáról.
Magas állami kitüntetést adományozott Áder János köztársasági elnök Lőrincz Norbert szociális szakembernek és dr. Erőss Loránd idegsebésznek.
November 9-10-én online formában tartja meg a Semmelweis Egyetem a Semmelweis 250 Klinikai Konferenciát, amelyre megnyílt a jelentkezés.
Rugalmasabb bérezést tesz lehetővé a kutatóhálózatban foglalkoztatottak jogállásának megváltoztatása az ITM miniszterhelyettese szerint.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön a Vigadóban adta át az állami kitüntetéseket.
A hazai orvos-, és egészségtudományi egyetemek mindegyike jelentősen javította pozícióját a felsőoktatási intézmények tekintélyes szakterületi rangsorán.
2020. november 4-től Hegedüs Ákos, korábbi Egészségügyi Üzletág igazgató váltja Andreas Müllert a Linde Gáz Magyarország Zrt.élén.
Magyarországon is folynak már tárgyalások az SAP Németországban startolt, és már további 10 európai országában bevezetett koronavírus ...
A jelenleg ismert egyik leghatásosabb eljárás hazai alkalmazásával mostanáig több mint száz beteget sikerült meggyógyítani.
Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók és a védekezésben részt vevő hallgatók, közölte Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese.
November 26-án rendezik meg az Adat életet ment program keretében a hazai felsőoktatási intézményeket integráló Digitális Egészség Innovációs ...
A kormány az orvosegyetemi hallgatók segítségét kéri a koronavírus-járvánnyal szembeni egészségügyi védekezésben.
A koronavirus.gov.hu szombati adatai szerint 4397 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és meghalt 121 beteg.
A kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyar kutatók a jövő évi Élvonal kutatási kiválósági programra 2021. február 16-áig pályázhatnak.
Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák az Innomed és az NMHH segítségével, Vodafone 5G-n keresztül.
A sport- és egészséggazdaság a világ legdinamikusabban fejlődő ágazata, amely mérhetően járul hozzá az országok GDP-jéhez.
Még több cikk